Westernlessen

Let op: Vanwege een steeds langer wordende wachtlijst, is besloten om tijdelijk een opnamestop in te lassen voor beginnende ruiters die geïnteresseerd zijn in Western Riding. Op dit moment is er nog beperkt ruimte op de wachtlijst voor de gevorderde lessen. Hierdoor is het enkel mogelijk om een kennismakingsles in te plannen wanneer de ruiter zelfstandig kan sturen in zowel stap, draf en galop.

Bij Fair to Horses kan iedereen terecht die verdieping zoekt in het wezen paard en alles wat erbij hoort. Elke les wordt op eigen niveau aangepast. Dat maakt de lessen zowel geschikt voor fanatieke ruiters die dieper op techniek in willen gaan, voor angstige ruiters die weer vertrouwen in paardrijden willen krijgen of voor degene die graag vanaf de grond met een paard willen werken. Alle lessen zijn gericht op het vergaren van meer kennis over paarden.

Wij hechten veel waarde aan goede begeleiding en individuele aandacht voor paard en ruiter. Daarom geven wij uitsluitend privé- of gevorderde FtH-lessen (3 ruiters per les).

Elke ruiter begint met twee kennismakingslessen (een privéles van 30 minuten), waarbij de eerste les een introductie grondwerk is en de tweede een introductie western rijden.

De westernlessen worden aangeboden aan ruiters vanaf 16 jaar. Wij bieden na de kennismakingslessen privélessen of trio lessen van 45 minuten aan. Indien de ruiter minimaal zelfstandig en centered kan stappen en draven, een goede balans heeft en controle met het paard, dan kan de ruiter doorstromen naar de trio FtH-lessen. Uiteraard kun je ook privé lessen blijven volgen.

Daarnaast kunnen vaste western lesklanten van Fair to Horses ook aan buitenritten in groepsverband deelnemen.

In onze westernlessen leren we je oefeningen uit de onderdelen Western Horsemanship en Western Trail. Dit kan zowel bitloos als met bit zijn, afhankelijk van het niveau van paard en ruiter. Het uiteindelijke doel van de lessen is te komen tot een betere samenwerking, respect en vertrouwen tussen jou en je lespaard, zodat je in staat bent om met subtiele stem-, zit-, been-, en gewichtshulpen paard te rijden op een één handig systeem. Dit betekent werken aan de juiste lichaamshouding, balans en het leren geven van de juiste hulpen op de juiste momenten.

Voor onze lessen gebruiken wij western getrainde Quarter horses, American Paints en één Merens met kwalitatief hoogwaardige en goed passende western zadels en hoofdstellen.

Kom daarom kennismaken met onze paarden en deze duurzame manier van rijden! Kom langs voor het maken van een afspraak, of neem via mail of telefoon contact met ons op.

Een kennismakingsles is verder zonder enige verplichtingen.

Op onze diensten gelden algemene voorwaarden, deze kunt u hier vinden.
Met het afnemen van onze diensten gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.