Lessen

Duurzaam omgaan met paarden, wat betekent dat?

In de visie van Fair to Horses betekent dat, dat ruiter en paard samen een duurzame relatie aangaan, waarin balans en juiste communicatie centraal staat.

Bij Fair to Horses kan iedereen terecht. Elke les wordt op eigen niveau aangepast. Dat maakt de lessen zowel geschikt voor fanatieke ruiters die dieper op techniek in willen gaan, voor angstige ruiters die weer vertrouwen in paardrijden willen krijgen of voor degene die graag vanaf de grond met een paard willen werken.
Wij hechten veel waarde aan goede begeleiding en individuele aandacht voor paard en ruiter. Daarom geven wij uitsluitend privé of duo-lessen.

Omdat wij overtuigd zijn dat een goede samenwerking ontstaat uit wederzijds vertrouwen en respect voor het dier, worden al onze paarden gereden volgens de Klassieke Rijkunst en Centered Riding®. Dit kan zowel bitloos als met bit zijn, afhankelijk van het niveau van paard en ruiter.

Voor kinderen onder de 7 jaar bieden wij de ‘Cursus Ponyplezier’ aan, zie Cursus Ponyplezier op de site.

Voor alle kinderen boven de 7 jaar én volwassenen geven wij privélessen aan de beginnende ruiters en duolessen. Daarnaast kan er ook aan springlessen en buitenritten in groepsverband deelgenomen worden.

Elke ruiter begint met een kennismakingsles (een privéles van 30 minuten) waarin wij het niveau van de ruiter kunnen bepalen. Indien de ruiter minimaal zelfstandig en centered kan stappen en draven, een goede balans heeft en controle met het paard, dan kan de ruiter doorstromen naar duolessen. Uiteraard kun je ook privélessen blijven volgen.

Vanaf 16 jaar bieden wij privélessen van 45 minuten en voor de beginnende ruiters privélessen van 30 minuten. Voor kinderen onder de 16 jaar zijn de privélessen standaard 30 minuten privéles.
Pensionklanten met eigen paard kunnen zich voor zowel 30 als 45 minuten privéles opgeven.

Kom daarom kennismaken met onze paarden en deze duurzame manier van rijden! Kom langs voor het maken van een afspraak, of neem via mail of telefoon contact met ons op.
Informeer naar een kennismakingsles waarin je onze stijl van lesgeven kunt ervaren en onze paarden leert kennen. Een kennismakingsles is verder zonder enige verplichtingen.

We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Op onze diensten gelden algemene voorwaarden, deze kunt u hier vinden.
Met het afnemen van onze diensten gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.